Psycholoog groepspraktijk therapie 

De Bloesem - Geraardsbergen 

Centrum voor Therapie & Welzijn

Coaching met paarden

Welkom bij Umakto, coaching met behulp van paarden.

Ik ben Charlotte Matthys, coach en als sinds mijn jeugd versmolten met paarden. Van mijn passie kon ik mijn beroep maken door mensen te gaan coachen naar een voldoening schenkend leven met behulp van mijn paarden.


Paarden zijn de passie in mijn leven, ze blijven me steeds verbazen. De manier waarop ze leven in het hier en nu, De manier waarop ze me door moeilijkere periodes in mijn leven hebben geleid. Ze bezitten de bijzondere kunst om mensen dieper naar en in zichzelf te laten kijken. Al op erg jonge leeftijd leerde ik hoe bijzonder deze dieren zijn. Ze werden mijn vrienden, mijn wegwijzer en zelfs mijn innerlijke spiegel. De opleiding bij "I For Horse"  ‘coaching horse academy ‘ veranderende mijn leven. Ik leerde om niet alleen mezelf te spiegelen in het gedrag van paarden, maar om dit bijzondere talent uit te breiden naar andere mensen. Nu help ik mensen, dankzij de paarden, hun weg in het leven (terug) vinden. Een ongelooflijk dankbare job. 

De naam Umakto is een samenvoeging van Japanse woorden. Ik zocht naar een manier om te verduidelijken hoe paarden voor mezelf aanvoelen, als een spiegel van de ziel. Paard spiegel van de ziel is in het Japans ‘Tamashi No Uma No Kagami’ wat na het doorheen schudden Umakto werd. 


Wat moet je je voorstellen bij coaching met behulp van paarden? Voor we ons tussen de paarden wagen hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Hier bespreken we wat ik voor jou kan betekenen. 

Je krijgt een oefening(en) met de paarden waarbij ik telkens een aantal vragen stel op basis van de interactie tussen jou en de paarden. 

Op het eind van de sessie bespreken we wat dit voor jouw betekende. Op deze manier begeleid ik jou naar een duidelijkere kijk op jezelf en je behoeften. Dankzij de interactie met de paarden leer je jezelf (her)ontdekken. 


Er is geen ervaring met paarden vereist. 


Je zal versteld staan van het resultaat!

Maak snel een afspraak om dit zelf te ondervinden. 


Ik kijk er alvast naar uit je te mogen ontmoeten. 


Liefs, 


Charlotte